[O2] EGR problem - check engine świeci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dolph44
    Classic
    • 2012
    • 3

A w podpisie masz, że klapa nówka, hehe ?

A co do czynnika, to też mi ucieka; ze cztery razy już nabijałem i nawet z kontrastem, i nie wiadomo co jest przyczyną, bo nie ,ma żadnych śladów pitaczki...
    dolph 44
  • mariusz-s90
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam. Czytałem już różne posty na temat tego problemu. Ale u mnie nadal brak rozwiązania. kolektor dolotowy i sam zawór wyczyszczony, zawór pracuje, błąd był kasowany ale powraca.
    Dokładnego numer błędu nie pamiętam ale w tłumaczeniu na polski było coś w stylu "niski poziom sygnału" . Problem z elektryką?? Wie ktoś co z tym zrobić ewentualnie gdzie szukać usterki??

Jeżdżę z tym już ponad pół roku, autko zachowuje się zupełnie naturalnie, brak spadków mocy, zapala bez problemu zimny czy rozgrzany, gaśnie również ładnie.

Jeżeli ominąłem temat z rozwiązaniem tego problemu proszę o link.

[ Dodano: Sro 18 Lip, 12 20:41 ]
    Witam. Po długiej przerwie postanowiłem zająć sie problemem EGR u mnie i nadal nie mogę znaleźć przyczyny. Z drugiego samochodu Passat B6 przełożoną miałem jakąś przepustnicę sterującą EGR i coś związanego z podciśnieniem. Skoda przejechała bez błędu jakieś 40km i znowu zaświeciła się kontrolka. Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu??
    Auto nadal jeździ bez problemów, nie dymi, odpala i gaśnie ładnie. Z tego co zauważyłem dodatkowo to jak jeżdżę agresywniej to błąd się nie pojawia, dopiero przy delikatniejszej jeździe się włącza kontrolka.

Komentarz

Pracuję...